dinsdag 26 mei 2015

8."HANGAMBTENAREN" IN EN OM GEMEENTEHUIS EXLOO GESIGNALEERD.


8: Last van “hangambtenaren” in en rond gemeentehuis Borger-Odoorn in Exloo.

De laatste dagen komen er steeds meer signalen via pers, televisie en via kritische burgers binnen bij dit blog, waarin deze klagen over “lastige en pestende hangambtenaren”.
Dit schijnt overheidspersoneel te zijn die op kosten van de burger een boterham verdient met pestgedrag, treiteren en spelletjes spelen.
Gedrag waarmee veel tijd en belastinggeld wordt verspild, zodat werkzaamheden die er toe doen op de plank blijven liggen en dreigen te verstoffen.

Het gaat vermoedelijk om een beperkt deel van de ambtenaren, waaronder een voormalige burgemeester, een juridisch medewerkster en een hele groep raadslieden.
Deze laatste schijnen niet onder het ambtenarenkorps te vallen maar hebben inmiddels het gedrag van deze groep wel al gekopieerd, dus politiek en bestuurlijk uitschot die de naam "volksvertegenwoordigers" niet waard zijn. 

Ook schijnen ze bedelgedrag te vertonen door regelmatig hun hand op te houden voor het aannemen van een extra zakcentje in ruil voor het aanpassen van de regeltjes.
Allemaal heel dubieus en bedenkelijk gedrag op kosten van de burger / belastingbetaler.

Een deel van deze belastingbetalers schijnt zich zo langzaamaan te realiseren dat hij op kosten van zijn eigen bijdrage in de vorm van belasting op een onwettige en onrechtmatige manier wordt tegengewerkt door een stelletje overlastgevers binnen het dagelijkse en politieke bestuur.
Deze slachtoffers hebben daarom de koppen bijeengestoken voor overleg en brainstormen, en zij zijn daarbij tot de conclusie gekomen dat met name deze z.g. “hangambtenaren” zo spoedig mogelijk dienen te worden behandeld binnen een stille en rustige plek.
Een plek waar deze onverlaten weer worden geconfronteerd met de normale omgangsvormen binnen onze gemeenschap, en tevens een plek waar ze weer kunnen zien hoe gezond en therapeutisch normaal werken kan zijn.

Een langdurig verblijf in een klooster onder de bezielende leiding van een groep nonnen en kloosterbroeders leek onze een prima optie.
Deze orde heeft zich naar aanleiding van de vele frauduleuze zaken en omkopingsschandalen bij onze overheidsdienaren, helaas wordt daar bijna wekelijks over bericht in de media, ook op deze doelgroep gericht, want ook bij een kloosterorde moet er brood op de plank komen, nietwaar?
De broeders en nonnen moeten volgens deskundigen op dit gebied in staat worden geacht deze “hangambtenaren” weer menselijke normen en waarden bij te kunnen brengen, en worden ook geprezen om hun arbeidsethos.
Al met al een zeer leerzame en helende plek voor onze wereldvreemde “hangambtenaren”.

Ook een langdurig verblijf op een onbewoond eiland is overwogen, of een verblijf in John de Mol’s Utopia zou wellicht ook therapeutisch kunnen werken, maar de kans dat daar normaal gewerkt wordt en deze overheidsdienaren daar lering uit trekken is miniem.
Dus wellicht verdient een langdurig verblijf in een klooster toch de voorkeur.

Alleen wel een ramp natuurlijk voor de “behandelaars” en voor de mensen die langdurig blootgesteld worden aan het wangedrag van deze groep.
Dat dient volgens ons daarom dan ook rijkelijk gecompenseerd te worden, wat volgens ons weer mogelijk moet zijn door de betreffende “hangambtenaren” hun inkomsten uit het bedelgedrag af te nemen en dit vervolgens beschikbaar te stellen aan de “behandelaars”, het schijnt namelijk om aanzienlijke bedragen te gaan.

Volgens ons biedt een klooster ook een uitstekende plek waar deze onverlaten geestelijk tot rust kunnen komen en waar ze zich kunnen bezinnen op hun wangedrag.
Ook schijnt het een plek te zijn waar ook daadwerkelijk de mouwen moeten worden opgestroopt om in hun dagelijkse onderhoud te kunnen voorzien, zodat wordt ervaren hoe de gemiddelde burger zijn kostje bij elkaar scharrelt.

Door langdurige afzondering van de “dadergroep” wordt tevens voorkomen dat het overige deel van het ambtelijke apparaat in de toekomst kopieergedrag gaat vertonen, want uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dagelijkse blootstelling aan dergelijk gedrag normvervagend werkt.

Al met al een win-win situatie die wellicht bij goed resultaat uitgerold kan worden over de rest van ons Nederlands overheidsapparaat met soortgelijke problemen.
Ook een hele eer voor de “hangambtenaren” van onze gemeente om in dit geval als voorbeeld en trendzetter te mogen functioneren, maar ere wie ere toekomt, daar hebben ze dan ook hun uiterste best voor gedaan.

Note:
Komt bovengenoemd verhaal u bekend voor, of hebt u tevens negatieve en dubieuze ervaringen met het ambtelijk apparaat van de gemeente Borger-Odoorn dan kunt u:
Anoniem reageren via mail: blinkgembo@gmail.com

In mijn vorige blog had ik aangekondigd dat punt 3 van het gespreksverslag in dit blog zou worden gepubliceerd.
Doordat de media zich de afgelopen week echter nogal roerde en ook aandacht schonk aan het wangedrag van de gemeente Borger-Odoorn leek het mij echter zinvoller om op de verhalen die de afgelopen week in de media verschenen, in te spelen.
Daarom deze keer bovenstaand verhaal over “lastige en pestende hangambtenaren”.

Bovendien wil ik u tevens wijzen op onderstaande links van media, waaronder DvhN en TV Drenthe, die de afgelopen week aandacht schonken aan het wangedrag van het ambtelijk apparaat uit Borger-Odoorn.

·        TV Drenthe, die een uitzending besteedde aan de familie Strik uit Valthermond, een familie die al jaren op een schandalige manier wordt behandeld, getreiterd en gepest door medewerkers van de gemeente Borger-Odoorn.
http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/borger-odoorn-veel-te-lief-voor-ondernemers

 
·        Cafetaria “De Witte Baron” uit Tweede Exloermond, die protest aantekende tegen het voornemen van de gemeente om vergunning te verlenen voor een snackwagen op een bedrijventerrein van sloopbedrijf BZN aan de Tuinbouwstraat in Tweede Exloermond.

·        Illegale snackbar in Hoofdstraat Exloo, bestemmingsplan en procedures worden door gemeente Borger-Odoorn met voeten getreden, “Borger-Odoorn lijkt wel een vrijstaat”.

·         Mijn eigen webblog waarin ik het wanbeleid van de gemeente Borger-Odoorn aan de kaak stel t.a.v:
-          Frauderend milieubeleid:
-          Wanbeleid en overtreden wet & regelgeving
 

Volgende keer ga ik daadwerkelijk punt 3 van het gespreksverslag met burgemeester Out in mijn blog behandelen.
Het betreft het gedeelte waarin de gemeente middels een truc meende de winkeltijdenwet naar zijn hand te moeten zetten.

------------------------------------------------------------------------