maandag 4 mei 2015

6: Gesprek Out.vlomarkten 2005-2010.

Deel gespreksverslag in mei 2014 met burgemeester M.Out.


Op 14 mei 2014 hebben mijn vrouw Ted en ik een gesprek met burgemeester Out en manager grondgebiedszaken Luc.L gehad.
Dit naar aanleiding van een serie zeer onverkwikkelijke zaken die zich in de afgelopen jaren hadden voorgedaan tussen ons en een aantal ambtenaren.
Dit gesprek bevatte een aantal onderwerpen waarvan wij in dit blog alléén de misstanden op het gebied van het falende vlomarktbeleid publiceren.


Het resterende deel betreft ernstige milieuvervuiling in en rondom de hallen van de steenfabriek nadat deze in 1983 werd gesloten.
De gemeente Odoorn speelde tijdens die periode een zeer dubieuze en bedenkelijke rol in dat milieuschandaal, en onlangs, toen zij in 2014 alsnog gedwongen werd bodemonderzoek te doen heeft de gemeente Borger alles uit de kast gehaald om ook dit keer de bodemvervuiling onder het hoogpolig tapijt van de raadszaal te vegen.
Jammer genoeg voor deze volksvertegenwoordigers is dit niet gelukt, want na enig spitwerk bleek uit het onderzoeksrapport dat het bodemonderzoek ook in de tuin van burgemeester Out plaats had kunnen vinden.


Daar waar de vervuiling had plaatsgevonden werd namelijk bewust niet gezocht.
Frauderend gedrag van onze gemeentelijke overheid!!!!!!
Dat gedeelte is echter tussen 22 januari en 12 maart j.l. door ons reeds uitgebreid uit de doeken gedaan in ons blog “FALEND MILIEUBELEID GEMEENTE BORGER-ODOORN.

Onderstaand gespreksverslag is op 18 juni 2014 aangetekend verstuurd naar de gemeente Borger-Odoorn, t.a.v. burgemeester Out en manager grondsgebiedszaken Luc.L.
In de daarop volgende reacties bleek maar weer eens dat deze voormalige burgemeester verstoppertje speelde en niet thuis gaf toen het op verantwoording afleggen aankwam.
Inmiddels heeft hij de kuierlatten genomen en kan als burgemeester in de gemeente Assen verder gaan met zijn dubieuze praktijken.

Hieronder een deel van het gespreksverslag, met name het deel waarin de toenmalige vlomarktbeheerder Jacob.B. in 2005 van de gemeente onterecht toestemming kreeg voor onbeperkte openstelling van de markthallen op de zondagen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gemeente Borger-Odoorn
Postbus 3
7875ZG te Exloo
t.a.v. burgemeester M.L.J.Out en dhr.Luc.L, manager grondgebiedszaken
 
Betreft: reactie op gesprek d.d.14 mei 2014
Aanwezig: dhr.M.L.J.Out, Luc.L namens de gemeente en mevr.T.Blink Stubbe en dhr.A.J.Blink
Datum: 18 juni 2014

Per aangetekende post verzonden.

 
Geachte heren,

Op ons verzoek heeft er op bovengenoemde datum om 15:00 uur een gesprek plaatsgevonden in het gemeentehuis in Exloo.
Reden van dit gesprek was om antwoorden te krijgen op een aantal vragen, in de loop der jaren ontstaan door ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan op en rondom het terrein van de Oude Steenfabriek, adres Kavelingen 62  te Valthermond.

Tijdens dit gesprek zijn een aantal punten aan de orde geweest waarover wij als naaste buren van deze voormalige steenfabriek vragen hadden, en waarop wij hoopten antwoorden te zullen krijgen.

Gezien de omvang van het gespreksverslag publiceer ik in dit blog alleen het onder punt 1 genoemde gedeelte.
De onder punt 2 t/m 4 genoemde zaken worden in de daaropvolgende blog’s gepubliceerd.

 
1.     Illegale openstelling van de vlomarkthallen op iedere zondag van de maand door beheerder Jacob.B,  met toestemming van de gemeente Borger-Odoorn in 2005-2006.

2.     Illegale openstelling van de vlomarkthallen op iedere zondag van de maand door beheerder Henk.H, ook nu weer met toestemming van de gemeente Borger-Odoorn in 2010, 2011 en deel 2012, tot aan uitspraak bezwarencommissie.

3.     Openstelling markthallen vanaf uitspraak bezwarencommissie tot aan “zienswijze periode van het bestemmingsplan.

4.     Illegale openstelling van de vlomarkthallen op iedere zondag van de maand door beheerder Henk.H, tijdens de z.g. “zienswijze periode van het bestemmingsplan”, nu tevens weer met toestemming van de gemeente Borger-Odoorn in periode 2013 tot aan vaststelling en goedkeuring van het definitieve bestemmingsplan.
 
1:

Begin 2005 startte dhr.Jacob.B uit Tweede Exloermond als beheerder van antiek en goederenmarkt Valthermond zijn bedrijf in de hallen van de voormalige steenfabriek.
Tot en met september van dat jaar ging het redelijk goed en werden afspraken ten aanzien van openstelling van de markthallen redelijk nageleefd.

Wel werden er een aantal buitenmarkten gehouden, ondanks protesten van ons in verband met te verwachten overlast.
Deze werden echter met toestemming van de gemeente Borger-Odoorn toch georganiseerd, maar het werd echter een compleet fiasco, want de overlast was gigantisch, zodat de uitbater van deze markten na diverse protesten van onze zijde deze activiteiten op last van de gemeente moest staken.

Echter, begin oktober 2005 werden de markthallen plotseling, tegen alle afspraken in, elke zondag opengesteld voor het publiek.
Diverse schriftelijke en mondelinge protesten van onze zijde, een gesprek op 22 november 2005 met dhr.Jacob.B, in het bijzijn en onder leiding van uw toenmalige werknemers dhr.Post en dhr.Roelofs, heeft niet kunnen resulteren in een oplossing, waardoor deze zondagmarkten met toestemming van uw organisatie elke zondag open kon blijven tot eind mei 2006.

Pas nadat er op ons verzoek een handhavingsprocedure en een bezwaarprocedure in gang was gezet, werd er door de gemeente Borger-Odoorn actie ondernomen.
Toen werd ons namelijk twee dagen voordat de hoorzitting van de gemeentelijke bezwaren-commissie zou plaatsvinden, door mevr.Koenders van de gemeente Borger-Odoorn een schikking aangeboden, zodat het aantal “zondagopenstellingen” weer werd beperkt.

Op onze vraag waarom de gemeente Borger-Odoorn deze voor ons onwenselijke situatie zo lang heeft gedoogd, en waarom afspraken en bestemmingsplanvoorschriften werden genegeerd, kregen wij de volgende reactie:

Antwoord dhr.Out:
Deze gaf aan de geschetste situatie en uitleg heel moeilijk te kunnen duiden, en probeerde het gesprek gelijk een andere wending te geven.

Hij gaf daarbij geen inhoudelijke uitleg of commentaar ten aanzien van de geschetste situatie.

Zoals reeds genoemd was ik door de omvang van het gespreksverslag genoodzaakt alleen het deel onder punt 1 in dit blog te publiceren.
Volgende week publiceer ik het onder punt 2 genoemde deel van het gespreksverslag, het gedeelte waarin zich een nieuwe beheerder van de vlomarkthallen aandiende.

Note:
Komt bovengenoemd verhaal u bekend voor, of hebt u tevens negatieve en dubieuze ervaringen met het ambtelijk apparaat van de gemeente Borger-Odoorn dan kunt u:

Anoniem reageren via mail: blinkgembo@gmail.com

 


                                                -----------------------------------