woensdag 9 september 2015

11. 1e reactie burgemeester Out en wethouders op door mij gestuurd gespreksverslag

De door B&W voorspelbare en standaard reactie op 2 juli 2014 op het gespreksverslag zoals opgetekend in mijn blog 6 t/m 10 was de volgende:

Toelichting ABeL:
Op 14 mei 2014 heeft het gesprek met voormalig burgemeester Out en zijn manager grondgebiedszaken dhr.Luc Luijben plaatsgevonden.

 
Mijn vrouw was meegegaan naar het gemeentehuis, en toen mijn vrouw en ik na afloop van het gesprek met Out en dhr.Luijben naar buiten liepen zeiden we onafhankelijk van elkaar, “die manager grondgebiedszaken Luc.L voelde zich tijdens het gesprek heel ongemakkelijk”, en keek vaak zeer bedenkelijk op antwoorden die Out gaf op onze vragen.
Out zal zeggen dat het toeval was, maar wij zijn van mening dat zijn vertrek bij de gemeente Borger-Odoorn, 2 weken later, o.a. te maken had met zijn houding tijdens dit gesprek.
 
Uit eigen ervaring, en uit opmerkingen en reacties van andere gedupeerde inwoners van de gemeente Borger-Odoorn blijkt dat de correspondentie van de gemeente Borger-Odoorn meestal van redelijk niveau is als deze wordt beantwoord door wat het dagelijkse bestuur “het typevolk” noemt.
Als er “delicate post” moet worden beantwoord doen de verantwoordelijke bestuurders, burgemeester en wethouders dat blijkbaar meestal zelf, en blijven de antwoorden die deze “bestuurlijke toppers” bedenken beperkt tot een paar standaardzinnetjes.
 
Dit zijn de meest gebruikte zinnetjes die steeds weer worden gebruikt in de correspondentie van deze Pinocciobestuurders:
·         Vragen tijdens gesprek zijn naar eer en geweten beantwoord. Dat onze antwoorden u niet
           bevallen is spijtig, maar dat laten we verder voor uw rekening.
·         Wij kunnen ons niet herkennen in de u geschetste situatie, punten of uitspraken.
·         Wij reageren niet inhoudelijk in deze brief maar verwijzen naar de u eerder toegezonden brief
           (waar ook inhoudelijk niet op werd gereageerd)
·         Wij blijven bij ons standpunt, als u het hier niet mee eens bent staat het u vrij om de rechtsgang
           te bewandelen.
Verder weigeren deze bestuurders categorisch inhoudelijk te reageren op schriftelijke vragen die ze lastig vinden of die hun niet bevallen, en worden gezonden brieven soms zelfs helemaal niet beantwoord.
Een minachtende houding die ik zelf nog nooit ben tegengekomen in mijn 47 jarige loopbaan in het bedrijfsleven.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nadat ik het gespreksverslag had gestuurd van ons onderhoud met Out en dhr.Luijben kregen wij de volgende reactie van het dagelijkse bestuur.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daarop hebben wij gemeend om op 8 juli 2014 de volgende reactie te sturen


Gemeente Borger-Odoorn
Postbus 3
7875ZG te Exloo
t.a.v. burgemeester M.L.J.Out.
 
Betreft: reactie op brief 14.15086, datum 2 juli 2014
Datum: 8 juli 2014
 
Geachte heer Out,
 
In bovengenoemd schrijven van 2 juli 2014, onder kenmerk 14.15086 bent u kennelijk niet in staat geweest, of heb u niet de moeite willen nemen om fatsoenlijke en inhoudelijk steekhoudende argumenten te formuleren op de inhoud van onze brief van 18 juni 2014.
Een reactie als “wij herkennen ons dan ook niet in verschillende delen van uw verslag en nemen uw brief voor kennisgeving aan” is voor ons een teken dat u als burgemeester van de Gemeente Borger-Odoorn ons schrijven niet serieus wilt nemen, en u zich kennelijk ook op geen enkele manier verantwoordelijk acht voor uw eigen handelen, en het handelen van uw organisatie in het heden en verleden.
Een reactie die wij onder geen beding accepteren, en daarom inhoudelijke en duidelijke argumenten op onderstaande punten van u verwachten als u zich niet kunnen vinden in de inhoud van onze brief van 18 juni 2014.
Het gaat om de volgende items:
1.     Illegale milieustorting oude fabrieksschoorsteen in het openbare oppervlaktewater van het kanaal langs de Kavelingen, en storting van de ringoven van de steenfabriek in nabijgelegen “boerenwijken” in 1984 /1985.
2.     Ernstige bodemvervuiling, illegale stortingen chemisch afval en gevaarlijke situaties tijdens productieproces polyester tafelbladen in 1990 / 1991.
3.     Illegale openstelling van de vlomarkthallen op iedere zondag van de maand door beheerder Jacob B,  met toestemming van de gemeente Borger-Odoorn in 2005-2006.
4.     Illegale openstelling van de vlomarkthallen op iedere zondag van de maand door beheerder Henk.H, ook nu weer met toestemming van de gemeente Borger-Odoorn in 2010, 2011 en deel 2012, tot aan uitspraak bezwarencommissie.
5.     Openstelling markthallen vanaf uitspraak bezwarencommissie tot aan “zienswijze periode van het bestemmingsplan.
6.     Illegale openstelling van de vlomarkthallen op iedere zondag van de maand door beheerder Henk.H, tijdens de z.g. “zienswijze periode van het bestemmingsplan”, nu tevens weer met toestemming van de gemeente Borger-Odoorn in periode 2013 tot aan vaststelling en goedkeuring van het definitieve bestemmingsplan.
 
Als wij vóór 30 juli a.s. alsnog geen steekhoudende antwoorden op dit schrijven van u hebben mogen ontvangen, dan gaan wij er vanuit dat u het eens bent met de inhoud van onze brief, en dat u zich alsnog hebt geconformeerd aan de inhoud van het geschrevene.
Argumenten, betrekking hebbende op bovengenoemde punten worden na deze datum niet meer door ons geaccepteerd.
 
Hoogachtend, Fam..A.J.Blink
 
Note:
Volgende keer krijgt u van mij de volgende reactie van Out en trawanten op bovengenoemd schrijven.