dinsdag 22 september 2015

12. 2e reactie burgemeester Out en wethouders op door mij gestuurd gespreksverslag.

 
De slappe knieën van burgemeester Out.
Op 2 juli 2014 kregen wij van een briefje van het het dagelijkse bestuur van de gemeente Borger-Odoorn, met daarin een reactie van burgemeester Out en wethouders op het door ons gestuurde gespreksverslag van 18 juni 2014. ( zie blog 11. )

 
De inhoud van dit briefje getuigde van een respectloosheid, onfatsoenlijkheid en minachting, die je zou verwachten van een stelletje ontspoorde zieke geesten, maar die je zeker niet mag verwachten van een burgemeester en zijn wethouders.
Deze bestuurders waren onder geen enkele voorwaarde bereid om op een normale en fatsoenlijke manier te reageren op ons schrijven.

 

Nadat wij op 8 juli 2014 nogmaals een dringend verzoek hadden gestuurd naar B&W van de gemeente Borger-Odoorn met het verzoek alsnog inhoudelijk te reageren op het genoemde gespreksverslag kregen wij de volgende reactie van burgemeester Out en wethouders.
 
------------------------------------------------------------------------

Reactie op 4 aug.2014 van Out en wethouders van Borger-Odoorn was de volgende:

------------------------------------------------------------------------
 
Opmerking ABeL:

Ook in dit briefje gaven burgemeester en wethouder wederom blijk geen enkele moeite te willen doen om op een fatsoenlijke manier antwoord te geven op de gestelde vragen.
Daarom zagen wij ons genoodzaakt om het gedrag en de onfatsoenlijke reactie van dit dagelijkse bestuur aan de kaak te stellen bij het politieke bestuur van de gemeente Borger-Odoorn.
Wij hebben daarom de gemeenteraad op 21 augustus 2014 schriftelijk aansprakelijk gesteld voor het asociale gedrag van burgemeester en wethouders.

Uit gelekte informatie van een medewerker bij de gemeente Borger-Odoorn blijkt echter inmiddels dat de gemeenteraad van deze actie op de hoogte was.
Volgens deze medewerker was de gemeenteraad zelfs de initiator en opdrachtgever van beide asociale reacties door B&W op het door ons gestuurd gespreksverslag.

Voormalig burgemeester Out liet zich dus kennelijk gebruiken door de raad, en had blijkbaar zelf te weinig ruggengraat om hier weerstand aan te bieden.
Een bestuurder met slappe knieën, die als zoveel andere z.g. “crisismanagers” zonder normbesef over lijken gaan, kennelijk in de hoop daar zelf van te kunnen profiteren.
Kortom ellebogenwerk van de bovenste plank.
Deze man kan volgens mij beter bij de Koninklijke Landmacht in dienst gaan, kan hij “tijgeren” zoveel als hij wil (plat op je buik voortkruipen, "pik in het zand") zonder daarbij slachtoffers te maken.

Volgende week zal ik de inhoud van de schriftelijke aansprakelijkheidstelling van de gemeenteraad, en tevens de reactie daarop publiceren in mijn volgende blog.